El símbol de la passió

El símbol de la passió

L’orquídia, segons la mitologia grega, és un home enamorat que el van convertir en flor:

Un jove anomenat Orchis, estant un dia al bosc, va veure passar al seguici de Dionisios i es va enamorar d’una noia de les que pertanyien a ell.

Envogit d’amor, la va voler festejar a la força perquè la seva passió li desbordava. Aquesta dona incòmoda, va convocar a les feres del bosc perquè el matessin, però al final es va penedir i va sol·licitar als Déus que no ho matessin sinó que el convertissin en una flor de la passió, i va ser així com es va quedar transformat en una orquídia, perquè simbolitzés aquella passió per una dona.

És el símbol de la passió, de l’amor irresistible, és un lliurament del cor i diuen que també és afrodisíaca . Conjura tot allò que és precios, bell, exòtic, estrany.

Ja que de aquí no res es San Valentí, sapigueu que si regaleu alguna orquídia (de les de jardineria, he), li esteu diguen a la vostra estimada o estimat, que aquell que la regala també té alguna cosa exòtica en la seva vida, una cosa tan delicada com aquesta flor.

La fotografia que us mostro la vaig fer la setmana passada i es tracta d’una mosca grossa (Himantoglossum robertianum (Loisel) P. Delforge), l’orquídia assilvestrada més gran dels nostres camps, i és la primera espècie a florir de la temporada.

Espero, apassionat, gaudir de bellesa d’aquestes plantes que aviat invadiran els nostres meravellosos paratges menorquins

 

Mosca grossa

Filled Under : Orquídies

Please login to comment.